donderdag, februari 18, 2016

Wat geeft jou richting als leider en professional?

Managementboeken. Je kunt erin verdrinken, zoveel aanbod is er. Het is een markt op zichzelf. Verkoopcijfers en populariteit lijken dit in ieder geval te suggereren. Maar populariteit zegt nog niets over toepasbaarheid en gebruik. Wat ik mij bijvoorbeeld afvraag is in hoeverre in de daadwerkelijke praktijk leiders, HR-professionals en andere praktijkridders er ook iets mee doen. Met andere woorden: worden de boeken ook door de praktijk gebruikt of is het een markt van vooral schrijvers voor andere schrijvers?

Ergens zal je als leider of professional -al dan niet op basis van al die informatie-  toch je eigen kijk moeten ontwikkelen. Je kunt immers niet altijd met een stapel boeken onder je arm door het managementleven stappen. Het is, denk ik, belangrijk dat jij uit die hele stroom van leiderschapswijsheid (en -onwijsheid) je eigen verhaal weet te maken. Je eigen set van waarheden die jouw leiderschapsstijl beschrijven en waar je jezelf als het ware aan houdt. Je ‘innerlijk kompas’ als het ware. Dit vraagt om richtinggevende persoonlijke imperatieven.

Over imperatieven (woord klinkt ingewikkelder dan het idee erachter is) heb ik onlangs een post geschreven op de site van Flyter. Klik hier om er meer over te lezen.

Geen opmerkingen:

Most Viewed